Retourneren

Bij Minicarparts heeft u het recht om producten te retourneren. Als u hier gebruik van wilt maken dient u dit aan ons te melden binnen 14 dagen nadat u het product heeft ontvangen. Vervolgens heeft u dan nog 14 dagen om het product daadwerkelijk te retourneren. De retourkosten zijn voor eigen rekening.

Verstuur niet zomaar een pakket

Zodra u één of meerdere onderdelen wilt retourneren is het belangrijk voor ons dat we weten van wie, waarom en welke onderdelen er retour komen. Gebruik daarom voor het retourneren altijd ons online retourportaal. Voor zendingen die niet via ons retourportaal worden aangemeld brengen wij extra verwerkingskosten in rekening van 12,95 euro.

Zending aanmelden via het retourportaal

Om een retourzending aan te melden heeft u het ordernummer of de track & trace code van uw bestelling nodig. Deze kunt u vinden in de orderbevestiging die u via de mail heeft ontvangen. Vervolgens geeft u aan welke onderdelen u wilt terugsturen en waarom. Daarna kiest u een vervoerder, rekent u de verzendkosten af en brengt u het pakket naar een inleverlocatie.

→  Ga hier naar het Minicar-Parts retourportaal

Verwerking retourzending

Op het moment dat het pakket bij ons retour is gekomen gaan wij deze verwerken. De verwerking en terugbetaling proberen wij altijd zo snel mogelijk uit te voeren. Normaliter zal de verwerking maximaal een week duren.

Uitzondering op recht van retour

Als u een product retour stuurt, dient u alle geleverde toebehoren mee te sturen. Het product moet - indien redelijkerwijs mogelijk - in originele (nieuw)staat en in de oorspronkelijke verpakking naar ons teruggestuurd te worden. Voor gebruikte producten, welke niet meer als nieuw verkocht kunnen worden, kan Minicarparts een vergoeding in rekening brengen. Het is mogelijk dat deze vergoeding gelijk is aan het aankoopbedrag.

Sommige producten kunnen vanwege hun aard helemaal niet worden teruggestuurd:

Producten die speciaal voor u besteld zijn kunnen, mits in overleg met Minicar-Parts, niet geretourneerd worden. Wij brengen u altijd op de hoogte wanneer een onderdeel speciaal voor u besteld moet worden. Dit is ook zichtbaar op de factuur.