Retourneren

Bij Minicarparts heb je het recht om binnen 45 dagen producten te retourneren. Let wel op dat de retourkosten voor eigen rekening zijn. Ook bent u zelf verantwoordelijk voor de verzending van het retourpakket bij vermissing of vertraging.

Verstuur niet zomaar een pakket
Zodra je  één of meerdere onderdelen wilt retourneren is het belangrijk voor ons dat we weten van wie, waarom en welke onderdelen er retour komen. Gebruik daarom voor het retourneren altijd ons online retourportaal. Voor zendingen die niet via ons retourportaal worden aangemeld brengen wij extra verwerkingskosten in rekening van 12,95 euro.

Zending aanmelden via het retourportaal

1) Om een retourzending aan te melden heb je het ordernummer of de track & trace code van de bestelling nodig. Het ordernummer kun je vinden in de orderbevestiging of factuur die wij per mail hebben verstuurd.

2) Geef aan welke onderdelen je wilt terugsturen en waarom.

3) Kies een vervoerder en reken de verzendkosten af.

4) Breng het pakket met daarop het verzendlabel naar een inleverlocatie van de gekozen vervoerder.

→  Ga hier naar het Minicar-Parts retourportaal

Verwerking retourzending
Op het moment dat het pakket bij ons retour is gekomen gaan wij deze verwerken. De verwerking en terugbetaling proberen wij altijd zo snel mogelijk uit te voeren. Normaliter zal de verwerking maximaal een week duren.

Uitzondering op recht van retour

Als je een product retour stuurt, dien je alle geleverde toebehoren mee te sturen. Het product moet in originele (nieuw)staat zijn en mag niet gemonteerd zijn geweest. Voor gebruikte producten, welke niet meer als nieuw verkocht kunnen worden, kan Minicarparts een vergoeding in rekening brengen. Het is mogelijk dat deze vergoeding gelijk is aan het aankoopbedrag.

Sommige producten kunnen vanwege hun aard helemaal niet worden teruggestuurd:

Producten die speciaal voor u besteld zijn kunnen, mits in overleg met Minicar-Parts, niet geretourneerd worden. Wij brengen u altijd op de hoogte wanneer een onderdeel speciaal voor u besteld moet worden. Dit is ook zichtbaar op de factuur.