Welke brommobiel heb ik?

Als u op zoek bent naar brommobiel onderdelen dan is het makkelijk om te weten wat voor een brommobiel u heeft. Er zijn een aantal manieren om daar achter te komen:

  • Het chassisnummer van de brommobiel zoeken
  • Op de brommobiel zoeken naar een type aanduiding


Het chassisnummer van de brommobiel zoeken:

Veruit de betrouwbaarste en makkelijkste manier om er achter te komen welke brommobiel u heeft is om het chassisnummer van de brommobiel erbij te zoeken. Het chassisnummer kunt u vinden op de achterzijde van uw kentekencard (zie afbeelding). Mocht u deze niet bij de hand hebben dan kunt u het chassisnummer ook altijd terug vinden in de brommobiel zelf. Er zijn een aantal vaste plekken in de brommobiel waar het chassisnummer te vinden kan zijn:

  • Onder de motorkap op de chassispijp
  • Tegen het schutbord van de brommobiel
  • Binnenzijde rechter dorpel

Bron: RDM

Chassisnummer per merk

Chassisnummers Aixam
Chassisnummers Ligier
Chassisnummers Microcar
Chassisnummers Chatenet


Op de brommobiel zoeken naar een type aanduiding:

Wanneer u het chassisnummer niet bij de hand hebt kunt u altijd nog naar de brommobiel toe lopen en kijken of er op de brommobiel zelf een type aanduiding staat. Veel merken hebben in het midden van zowel de achterklep als motorkap het logo geplakt. Nadat u die hebt kunt u op zoek gaan naar het model. De meeste kans om die te vinden heeft u rechts op de achterklep of op de b stijl van de brommobiel. Vaak zit daar een sticker met een type aanduiding zoals te zien op het plaatje: